Com si es tractés d’un oratori profà contemporani, una prostituta es plany per la desaparició del seu fill, un jove llibertari que ha estat detingut per la policia acusat de terrorisme.
Montse Esteve es posa a la pell d’aquesta madonna que malviu als suburbis de Torí amb una corprenedora interpretació.
Stabat Mater és la primera part de la dels “Quatre actes profans” d’Antonio Tarantino que amb els anys, aquesta obra ha esdevingut un clàssic del teatre italià contemporani, pel seu magnetisme verbal i la seva força ètica.
Antonio Tarantino (Bolzano, 1938). Pintor i dramaturg. És una de les veus més originals del teatre italià, amb una llengua pròpia molt particular en què l’oralitat aparentment espontània de la seva escriptura conté una força poètica de gran bellesa i brutalitat. Amb les seves obres s’ha acostat tant a personatges marginals com a alguns dels principals conflictes polítics de la segona meitat del segle XX.
Fitxa artística:
Autoria: Antonio Tarantino / Versió i direcció: Magda Puyo / Interpretació: Montse Esteve / Traducció: Albert Arribas / Assessorament en el moviment: Encarni Sánchez / Producció: Companyia de Montse Esteve / Col·laboració: Teatre Nacional de Catalunya
*Activitat complementària: Club de lectura a la Biblioteca Carles Fontserè - Llegir teatre “Stabat Mater” editat pel TNC. Comentarem l’obra i veurem la funció a Rere el teló.